مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا
امروزه در هر خانه ای محصولاتی مانند خردکن وجود دارد که تا حد زیادی کار های آشپزی را برای ما آسانتر کرده است. به دلیل استفاده زیادی که از این محصول می شود به مرور تیغه های آن کند میشود. کند شدن تیغه های خردکن برقی کار را برای ما سخت تر می کند و باعث می شود که آن طور که باید مواد خرد نشوند. یکی از مواد غذایی که تاثیر زیادی در کند شدن تیغه ها دارد پیاز است. پیاز به دلیل اینکه یک ماده اسیدی به حساب می آید در طول استفاده از خردکن تیغه های آن را کند می کند. هرگاه دیدی که خردکن شما به خوبی کار نمی کند یکی از دلایل آن کند شدن تیغه ها می باشد. روش های مختلفی برای تیز کردن تیغه خردکن از جمله گذاشتن در فریزر، با سوهان میله ای، با سنگ و آجر و … وجود دارد که در ادامه مطلب به نحوه تیز کردن تیغه خردکن می پردازیم.
از این روش هرگاه که بخواهید می توانید استفاده کنید و بهترین زمان این است که هر بار که از خردکن استفاده کردید تیغه ها را تیز کنید. سنگی مخصوص تیز کردن وجود دارد که می توانید آن را تهیه کنید و برای تیز کردن تیغه های خود از آن استفاده کنید. قبل از اینکه بخواهید تیغه ها را با این سنگ تیز کنید، سنگ را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب بخیسانید. سنگ را بیرون بیاورید و روی یک پارچه قرار دهید. سنگ را در دست بگیرید و تیغه را در دست دیگرتان بگیرید. اگر از دستکش های پارچه ای برای گرفتن تیغه استفاده کنید بهتر است زیرا این گونه کمتر دچار آسیب های احتمالی می شوید.
سنگ را با زاویه ۱۵ درجه روی لبه تیغ به سمت جلو فشار دهید. برای نتیجه بهتر این کار را ۱۵ تا ۲۰ بار تکرار کنید. به این نکته توجه کنید که تیغه ها را با حرکت رفت و برگشت انجام ندهید بلکه فقط سنگ را با زاویه مناسب با شیب مورد نظر و ثابت فقط به سمت جلو فشار دهید.
استفاده از مقوا، تیز کردن تیغه با تیغه دیگر، کمربند چرمی، تیز کردن تیغه با استفاده از ظروف سرامیکی، استفاده از نعلبکی چینی، کاغذ سنباده، سوهان ناخن، آلومینیوم ابزاری هستند که به راحتی می توانید تیغه ها را با آن تیز کنید. با استفاده از مقوا می توانید چاقو را تیز کنید به این صورت که لبه تیغه را بر روی مقوا بکشید. همان طور که می دانید اگر تیغه های هم جنس را به هم بمالید باعث تیز شدن آن ها می شود. جنس چرم نیز در تیز شدن تیغه ها تاثیر دارد و تا حدودی تیغه ها را تیز می کند. استفاده از ظروف سرامیکی همیشه گزینه ای برای تیز کردن تیغه ها بوده است. اگر ظروف سرامیکی در منزل دارید می توانید تیغه را در یک جهت بر روی آن بکشید و آن را تیز شده تحویل بگیرید.
هر بار که تیغه و یا چاقو کند می شد می گفتند که یک نعلبکی چینی بیارید و تیغه را با آن تیز کنید. بله درست است به راحتی می توانید تیغه را با آن تیز کنید. کاغذ سنباده یکی دیگر از ابزاری است که تیغه با آن تیز می شود. کاغذ سنباده را روی یک سطح صاف قرار دهید و دو طرف لبه چاقو را روی آن بکشید این نکته را به یاد داشته باشید که کاغذ سنباده را روی چاقو نکشید. سوهان ناخن نیز برای تیز کردن تیغه گزینه بسیار مناسبی است. وسایلی که از آلومینیوم ساخته می شوند صیقل دهنده خوبی برای تیز کردن هستند، زیرا لایه خارجی آنها از اکسید آلومینیوم است.
سوهان میله ای از ابزاری است که می توانید برای تیز کردن تیغه های خردکن از آن استفاده کنید. دسته میله به این صورت که نوک آن روی سطح محکم ثابت شود نگهدارید. میله را باید روی سطح به صورت عمود قرار دهید. برای اینکه در هنگام کار دچار آسیب نشوید از یک حوله برای نگهداشتن آن استفاده کنید تا احتمال لغزش در آن به کمترین حد برسد. تیغه را بر روی میله بکشید و سعی کنید که به آرامی این کار را انجام دهید و با فشار این کار را انجام ندهید. هر اندازه که تیغه شما کند شده است حرکات خود را ادامه دهید.
از ابزار های دیگری که می توانید برای تیز کردن تیغه های خود از آن استفاده کنید سنگ و آجر می باشد. استفاده از سنگ و آجر باعث تیزی تیغه های کند شده می شود. سنگ هایی که در مسیر رودخانه ها قرار دارند برای تیز کردن تیغه ها بسیار مناسب هستند. تیغه ها را بر روی سنگ بکشید و تا جایی که می دانید تیز شده اند این کار را ادامه دهید. تیغه را چرخانده و طرف دیگر را نیز به همان شکل تیز کنید. این کار را تا جایی که تیغه کاملا تیز شده است ادامه دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید. برای تیزی بهتر تیغه ها می توانید این حرکات را به صورت متناوب انجام دهید. با انجام حرکات متناوب به صورت آرام شیب تیغه را صیقل می دهد و در تیزی تیغه تاثیر بیشتری خواهد داشت.
حتما به شما هم خیلی پیشنهاد شده است که تیغه های کند شده را در داخل فریزر قرار دهید تا تیز شوند. باید به شما عزیزان بگویم که این یک روش کاملا اشتباه است و تیزی آن نهایت برای ۵ دقیقه است و بعد از این مدت به حالت اولیه خود بر می گردد. هنگامی که شما تیغه را درون فریزر قرار می دهید؛ به دلیل این که دمای فریزر پایین است لبه های تیغه منقبض می شود و بعد از خارج کردن آن گرم شدن به حالت اولیه خود بر میگردد. می بینید که این روش هیچ فایده ای ندارد و پس از استفاده زیاد از این روش باعث کند شدن بیشتر تیغه های خود می شوید.
تیغه هایی که لبه دار هستند و یا کمی لبه دارند باید با ابزار هایی که مناسب هستند تیز شوند. ابزاری که برای تیز کردن این نوع تیغه ها مناسب است میله ای شکل و شبیه سوهان هایی که برای تیز کردن اره برقی استفاده می شوند هستند. لبه تیغه ها را بر روی شیئ مورد نظر قرا دهید و آن را تیز کنید. همه شیار ها را به خوبی تیز کنید.
اگر از سوهان میله ای استفاده می کنید، سوهان را در در هر یک از شیار ها قرار دهید. باید مطمئن شوید که سوهان تمامی شیار های تیغه را پر می کند و آن را در جای مناسب تنظیم کنید. برای اینکه دچار آسیب نشوید و امنیت بیشتری داشته باشید سوهان را چند بار کوتاه و آرام بر روی شیار ها بکشید.
کندشدن تیغه ها دلایل زیادی می تواند داشته باشد که مهم ترین دلایل آن موارد زیر می باشند.
تیز کردن تیغه ها اگر در زمان درستی انجام شود می تواند باعث شود که تیغه ها بیشتر از این کند نشوند و از کند شدن بیش از آنها جلوگیری کرد. هرگاه دیدید که سرعت تیغه ها کم شده است است به این معنا است که تیغه هات به درستی کار نمی کنند و کند شده اند. کند شدن تیغه ها تاثیر زیادی در سرعت خردکن خواهد داشت و باعث می شود به درستی عمل نکند. از دیگر موادی که می توانید متوجه شوید که تیغه ها کند شده است این است که وقتی گوشت را در داخل خردکن قرار می دهید می بینید که گوشت را به سختی خرد می کند. اگر تیغه ها کند باشند گوشت و مواد دیگر به نادرستی خرد می شوند و منظم نخواهند بود.